м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

10 найнебезпечніших наркотиків у світі

Дізнайтеся про 10 найнебезпечніших наркотиків у світі Наша клініка пропонує надійні методи лікування та підтримку для подолання залежності.
067 111 29 05
doctor

У світі існує величезна кількість речовин, які згубно впливають на здоров’я людини. Лідерами є важкі наркотики, які викликають моментальне звикання, стрімко руйнують організм і нервову систему, залежність від яких складно піддається лікуванню.

Вплив наркотиків на організм неможливо переоцінити. У залежних людей з’являється маса складних захворювань, послаблюється імунітет, починаються незворотні процеси розпаду в організмі. Тому так важливо, за перших симптомів або відразу ж після виявлення факту вживання наркотичних речовин вашою близькою людиною, переконати її пройти лікування в клініці для наркозалежних.

Топ найнебезпечніших наркотиків

Найнебезпечніші наркотичні речовини, що входять до десятки, далі перерахованих, здатні поламати і навіть забрати життя наркозалежної людини.

Топ найважчих, заборонених наркотиків у світі:

  1. Героїн;
  2. Кокаїн;
  3. Амфетамін;
  4. Мефедрон;
  5. Метамфітамін;
  6. Дезоморфін;
  7. Метадон;
  8. Кетамін;
  9. Барбітурати;
  10. екстазі.

Дія наркотичних речовин, не залежить від уживаного його виду. Вони всі однаково методично руйнують організм, скорочуючи тривалість життя. Однак, все ж варто зауважити, що найбільш небезпечними є препарати, які вводяться внутрішньовенно. Звикання до них виникає після першого прийому, так само, як і ломка та непереборне бажання прийняти наступну дозу, яка збільшуватиметься з часом і призведе до передозування та подальшої смерті.

Усі наркотичні препарати можна класифікувати на такі види:

  • галюциногенні;
  • опіоїди;
  • психостимулятори;
  • депресанти;
  • антидепресанти;
  • інгалянти.

Ці всі наркотики дію на організм чинять негативну. Немає хороших наркотиків, вони всі руйнують організм і психіку людини тільки з різною швидкістю, ведучи до страшного кінця життя.

Опіати та їхні види вважаються одними з найсильніше діючих наркотиків. Найпопулярніший популярний серед них - це героїн.

Вводиться він через вену, миттєво потрапляючи в кров і відразу ж починаючи свою руйнівну діяльність. Після першого ж прийому, відчувається ейфорія, прилив сил, чутливість загострюється, і життя здається більш яскравим та емоційним. Але на зміну цьому емоційному підйому через кілька годин приходить важкий депресійний стан, супроводжуваний відчуженням і апатією, а також гострою необхідності прийняття наступної дози. У разі незадоволення бажання, відбувається дика ломка, яка часто призводить до суїциду або психологічних травм.

Кокаїн посідає друге місце нашого ‘хіт-параду’ наркотичних речовин. Його синтезували з метою створення препарату, здатного швидко та ефективно зменшити біль. Але, коли виявилося, що препарат викликає сильне звикання та має важкі побічні ефекти, для усунення хворобливих відчуттів його припинили застосовувати. Але він знайшов своє застосування в нелегальному вживанні. Найчастіше наркомани його вдихають через ніс, також деякі практикують втирання порошку в ясна і слизову. Діє препарат швидко, вводячи людину в сильну ейфорію, яку хочеться відчувати знову і знову. Відмова від дози веде до сильної ломки та інших проявів, у вигляді затяжної депресії, серцевих і параноїдальних нападів, а також до летального результату. З кожним разом кокаїновому наркоману буде потрібна більша доза, яка з часом призводить до передозування і часто до смерті.

Синтетичні наркотики, такі як амфетамін, метадон, дезоморфін або “крокодил”, кетамін, екстазі за рахунок активізації викиду серотоніну, адреналіну і дофаміну, викликають відчуття недовгої ейфорії. Вони здатні підвищити фізичну і розумову активність, притупити відчуття страху і голоду. Залежність і нав’язливе бажання прийняття повторної дози настає після 1-2 разів.

Після регулярного вживання наркотичних препаратів спостерігається порушення в роботі дихальної та серцево-судинної системи, погіршення зору, виникає ниркова та печінкова недостатність, з’являються психічні розлади та суїцидальні стани, що нагадують шизофренію, галюцинації, виснажуються кісткові тканини, випадають зуби, з’являється ризик виникнення виразкової хвороби і тромбозу. І це тільки мала частина того, що може трапитися з наркозалежною людиною.

Тому не потрібно залишатися байдужим і розуміти, що ваша близька людина, яка зіткнулася з наркотиками, може померти в будь-який момент. Життя залежної людини скорочується дуже швидко. Допоможіть їй повернутися до нормального життя і приведіть її до кваліфікованих фахівців у клініку Palmira. Тут їй забезпечать необхідний догляд і лікування, після яких наркозалежна людина знову оцінить смак життя без наркотиків.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка