м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

Ефективне лікування жіночого алкоголізму

Завдяки величезному досвіду, знанням, використанню інноваційних методик лікування були поставлені на ноги, повністю відновлені до нормального життя багато жінок
067 111 29 05
doctor

Останнім часом спостерігається значне зростання жіночого алкоголізму. Це дуже велика проблема для суспільства і трагедія для сім’ї. Жінка, яка п’є, перестає бути нормальною дружиною і матір’ю, бо всі її думки зосереджені навколо бажання випити.

Хоча існує думка, що жіночий алкоголізм не лікується, ми можемо це спростувати. Лікування жіночого алкоголізму можливе, але це дуже складний шлях для залежної та її близьких людей.

Причини жіночого алкоголізму

Жіночий алкоголізм можна віднести більшою мірою до психологічної залежності. Жінка зазвичай починає пити через будь-які психологічні проблеми, а також у стані стресу.

Основні причини, що штовхають жінку в обійми алкогольної залежності:

  • самотність;
  • проблеми в сім’ї;
  • розлучення;
  • за компанію;
  • зрада чоловіка;
  • смерть близьких родичів;
  • втрата дитини;
  • стан безвиході.

Дуже часто алкозалежними стають домогосподарки, які відмовилися від кар’єри та роботи, поклавши на жертовний вівтар інтереси сім’ї та виховання дітей. Незабаром багато хто не знає, чим зайнятися. На роботу не беруть, бо немає досвіду, діти виросли, а чоловікові стала не цікава. Жінка коротає час вдома, переглядаючи серіали, попиваючи алкогольні напої. Підняти настрій допомагає алкоголь, особливо у “веселій компанії”. Але з кожним разом його потрібно все більше і ті, хто не в силах зупинитися, стають алкоголічками.

Стадії алкоголізму у жінок

Початкову стадію алкоголізму дуже складно розпізнати. Жіночий організм влаштований так, що почуття сп’яніння до панянок приходить набагато швидше, ніж до чоловіків. Та й доза алкоголю для дівчини на першому етапі потрібна невелика. Дуже часто родичі навіть не підозрюють, що жінка стає залежною. Ну, випиває один-два келихи вина, що в цьому страшного, думають вони. А страшне в тому, що один-два келихи щодня в дуже близькому майбутньому перетворяться на пляшку вина, а потім і на міцніші спиртні напої.

На першому етапі жінка, випиваючи, відчуває зниження тривожності, її може накрити почуття ейфорії, їй хочеться спілкуватися і веселитися.

На другому етапі доза алкоголю стає більшою і напої міцнішими. Алкоголічка вже не потребує компанії, як на першому етапі. Вона відмінно проводить час наодинці з пляшкою і не заспокоюється, поки не нап’ється. У залежної від алкоголю жінки відбуваються видимі зміни в зовнішності. З’являються мішки і темні кола під очима, сіруватий колір обличчя, запалені очі. Характер стає дратівливим, але швидко змінюється на більш прихильний, коли вип’є.

Якщо не почати лікування алкогольної залежності у жінок на цьому етапі, можна спровокувати початок процесу деградації та руйнування через алкоголь організму загалом.

Третя стадія характеризується тим, що для сильного сп’яніння жінці необхідно зовсім небагато. Процеси руйнування організму тим часом проходять швидкими темпами. Жінка сильно старіє, зуби псуються і випадають, вигляд недоглянутий і брудний, спостерігаються великі проблеми зі здоров’ям. Особливо страждає печінка, як результат цироз - характерне для алкоголіків захворювання, нирки працюють на знос, часто відмовляють, серцево-судинна система також часто дає збої. На цьому етапі лікування алкоголізму у жінок у Києві відбувається дуже важко і займе багато часу і сил.

Лікарі наркологічної клініки Пальміра беруться за лікування жінок, які перебувають на будь-якій зі стадій залежності. Завдяки величезному досвіду, знанням і використанню інноваційних методик лікування були поставлені на ноги і повністю відновлені до нормального життя багато жінок.

Ознаки жіночого алкоголізму

Дуже правильно починати лікування при виявленні перших ознак алкоголізму або зробити це якомога раніше.

Розглянемо основні ознаки алкогольної залежності у жінок:

  • вживання алкогольних напоїв щодня;
  • явне збільшення дози з часом;
  • часте перебування в сильному алкогольному сп’янінні;
  • дратівливість, що межує з агресією за неможливості випити;
  • у характері простежується явна егоїстичність;
  • зневага до дітей і сім’ї;
  • дуже часто мають місце випадкові статеві зв’язки;
  • втрата роботи і друзів;
  • неохайний зовнішній вигляд;
  • зіпсовані зуби;
  • мішки та кола під очима; судинні “зірочки”;
  • дуже часто бреше;
  • всі розмови зводяться до випивки;
  • часта зміна настрою, внаслідок змін гормонального фону;
  • можуть бути відсутні місячні.

Якщо ви хочете врятувати свою близьку людину від деградації і позбавити від проблем зі здоров’ям, негайно починайте лікування жіночого алкоголізму в клініці Пальміра. Індивідуальний комплексний підхід, що включає медикаментозне і психологічне лікування до кожного пацієнта, дає можливість вилікувати кожного залежного.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка