м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

Методи лікування алкоголізму - основні підходи та їхня ефективність

Лікарі клініки Пальміра беруться за лікування залежних на будь-якій стадії. Ми застосовуємо ефективні методики лікування алкоголізму і повертаємо до життя!
067 111 29 05
doctor

Алкоголізм - це хвороба, що прогресує у світі і дуже помолодшала за останні 10 років. Алкозалежними стають не не тільки дорослі люди, а й підлітки вже опинилися в зоні ризику. Це проблема, яка завдає шкоди всьому організму, негативно позначається на роботі мозку і викликає безліч захворювань.

Незважаючи на те, що вже існує безліч сучасних методів лікування алкоголізму, багато алкоголіків відмовляються проходити лікування, оскільки не визнають себе залежними. У разі, якщо ви зіткнулися з тим, що ваша близька людина регулярно випиває, ви часто бачите її в стані алкогольного сп’яніння, у неї трапляються часті запої, слід негайно переконати її вирушити в центр лікування алкоголізму.

Способи лікування алкоголізму

Способів лікування алкогольної залежності існує безліч. Однак перед початком будь-якого лікування необхідно зняти абстинентний (похмільний) синдром і пройти детоксикацію. Це потрібно зробити для виведення з організму залишків алкоголю, щоб лікування проходило ефективніше.

З усіх методів лікування можна виділити найбільш популярні і які використовуються в роботі в клініках лікування алкогольної залежності в Києві та Київській області:

  1. Медикаментозний. Алкозалежним можуть призначати медичні препарати у вигляді таблеток або ін’єкцій. Такі препарати, як дисульфірам, налтрексон, акампросат, вівітрол, знижують тягу до алкоголю, викликають негативну реакцію організму, що супроводжується нудотою, блювотою, поганим самопочуттям при вживанні алкоголю.
  2. Психотерапія алкогольної залежності. Застосовуються індивідуальні консультації з психологом, на яких пацієнт розуміє свою проблему і хоче знайти шлях до одужання. Також дуже дієвим способом є відвідування групової терапії. На ній залежні спілкуються між собою, діляться своїми досягненнями, спільно вирішують проблеми. Часто члени таких груп стають друзями.
  3. Медикаментозне кодування від алкоголізму. На сьогоднішній день це найефективніший метод лікування алкоголізму, який допомагає зав’язати з проблемою назавжди. Суть методу полягає в імплантації під шкіру або внутрішньом’язово ампули з препаратом, це може бути дисульфірам, антабус, тетлонг, еспераль. Під час потрапляння спиртовмісних напоїв в організм алкоголіка, він відчуває сильний біль і дискомфорт.

Кодування від алкоголізму повинно проводитися в спеціалізованій клініці після детоксикації, людині, яка перебуває в тверезому стані і не вживає алкоголь протягом тижня. Перед процедурою лікар проводить обстеження на можливість проведення кодування, а також розповідає про наслідки, які можуть виникнути під час вживання алкоголю, і отримує згоду на проведення у пацієнта.

Протипоказання на проведення медикаментозного кодування:

  • ішемічна хвороба серця;
  • проблеми із судинами;
  • нещодавно перенесений інсульт або інфаркт;
  • ниркова недостатність;
  • гіпертонія;
  • вагітність та період лактації.

За наявності протипоказань до процедури медикаментозного кодування, лікар може призначити кодування з використанням гіпнозу.

  1. Кодування за допомогою гіпнозу (навіювання). Процедуру виконує психотерапевт або психіатр, який володіє технікою гіпнозу. Алкозалежному на підсвідомому рівні навіюють страх перед вживанням алкоголю. Після виходу з гіпнозу він знає, що якщо вип’є, то може померти. Цей спосіб практично не має протипоказань. Перед його застосуванням пацієнта перевіряють на психічну стійкість і наявність проблем із психікою.

Реабілітація алкозалежних у клініці Пальміра

Який би метод лікування не застосовували для відновлення здоров’я алкоголіка, обов’язковим етапом лікування є реабілітація. Алкоголізм викликає не тільки фізичну, а й психічну залежність. Тому так важливо приділити достатню кількість часу відновленню психіки.

Це можуть бути індивідуальні консультації з психологом у стаціонарі або пацієнт може проходити їх амбулаторно. На цих консультаціях лікар допомагає пацієнтові розібратися в собі, поставити нові цілі в житті та мотивувати до їх виконання. Також дуже важливими в період реабілітації є відвідування груп залежних. Ці групи можуть збиратися, як у клініці, якщо пацієнт перебуває в стаціонарі або в інших локаціях. Про їхнє розташування може розповісти лікуючий лікар-нарколог.

Є також групи анонімних алкоголіків. На них люди зустрічаються і спілкуються, однак, не називаючи себе і не розкриваючи конфіденційну інформацію. Такі групи особливо популярні серед працюючих людей, які успішно пройшли лікування від алкогольної залежності та не хочуть розголошення цієї інформації.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка