м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

Що таке дизайнерські синтетичні наркотики?

У чому небезпека синтетичних наркотиків, особливості лікування залежності. Наркологічна допомога цілодобово
067 111 29 05
doctor

Наркоманія, на жаль, у сучасному світі стрімко розвивається. Завдаючи цим непоправної шкоди людському здоров’ю. Серед безлічі наркотичних засобів, пропонованих на контрабандному ринку, виділяються синтетичні дизайнерські наркотики.

Ці синтетичні речовини руйнують організм і нервову систему людини, викликаючи моментальне звикання.

Розроблені нові психоактивні речовини отримали назву дизайнерські наркотики через те, що, хоча за складом вони відрізняються від знаменитих наркотиків, але ефект після вживання аналогічний.

Види синтетичних наркотиків і наслідки після їх застосування

Незважаючи на величезну кількість різноманітних наркотичних засобів, наркомани здебільшого віддають перевагу сучасним синтетичним наркотикам. Їх можна класифікувати за видами:

  1. опіоїди. За структурою схожі з морфінами. Найпопулярніші препарати цієї групи - опіум, героїн, метадон, морфін викликають моментальну залежність. Після прийому з’являється відчуття ейфорії, душевного спокою, також вони здатні зняти больові відчуття. Після відмови від їх вживання, у наркозалежної людини з’являється абстинентний синдром.
  2. Галюциногени, що спричиняють руйнівний вплив на загальний психічний стан людини. До них належать кетамін, ЛСД, мескалін і безліч створених похідних цього типу. Достатньо зовсім малої дози для появи галюцинацій і помилкових ілюзій. Наркоман під кайфом від цих речовин поводиться неадекватно, здатний на вчинення суїциду. 3) Антидепресанти. Препарати психотропної дії. Мають лікарську дію, якщо виписані лікарем для усунення у людини депресії, тривоги, напруженості, усунення проблем зі сном і апетитом. Прикладом такої речовини є коаксил. 4) Інгалянти. Нюхальний засіб зі складом із газів або летких речовин. Речовини цього виду - бутан, ефір, хлороформ викликають відчуття сп’яніння при вживанні. Застосування їх протягом року спричиняє цироз печінки, відмирання клітин головного мозку, пневмонію та інші страшні наслідки для організму людини.
  3. Психостимулятори. Вживання речовин цієї групи дає змогу людині на деякий час стимулювати психічну та фізичну активність. і фізичну активність. Вони дають можливість не спати довгий час, людина не відчуває втоми, здатна на більшу працездатність. До них належать такі препарати, як екстазі, кокаїн, амфетамін, які викликають найсильніше відчуття звикання.

Нові доступні синтетичні наркотики

До популярних і доступних нових синтетичних наркотиків належать солі. Вони дуже небезпечні своїм миттєвим звиканням і вимогою організму до постійного підвищення дози. Сіль являє собою порошок білого, жовтого, темного кольору, а також пропонується у вигляді кристалічної речовини. В організм наркомани їх доставляють різними способами - вдихають, курять, розводять фіз. розчином, а потім вводять за допомогою ін’єкцій. Вони викликають високу інтоксикацію. Наркоман під кайфом від солі має блукаючий, часто, зацькований вигляд, у нього можуть виникати галюцинації, змінюється настрій від повної апатії до гніву, спостерігається іноді навіть втрата пам’яті.

Особливості продажу дизайнерських наркотиків

Дизайнерські наркотики зазвичай перший час після їхньої появи на ринку продаються легально, під маскою звичайних лікарських препаратів. Вони створюються в спеціальних лабораторіях з метою обійти закон. Але зазвичай після більш детального вивчення, найчастіше потрапляють до списку заборонених препаратів. Однак, через деякий час, з’являється наступний тип аналогічної речовини і так далі.

Вплив синтетичних наркотиків на організм дуже негативний і руйнівний. Організм руйнується буквально весь:

  • насамперед удар припадає на нервову систему;
  • велика ймовірність появи цирозу печінки та хвороб нирок;
  • негативно і згубно впливають на серцево-судинну систему;
  • ризик розвитку хвороби легень і пневмонії найчастіше;
  • поява почуття нервозності, тривоги, страху, що змінюються почуттям апатії та ейфорії.

Лікування залежності від синтетичних наркотиків

Лікування залежності від синтетичних наркотиків дуже складне, але реальне. Тому, якщо ви помітили, що ваша близька людина пристрастилася до наркотиків або перебуває під кайфом, переконайте її пройти реабілітацію. Лікування наркоманії

досить складний і тривалий процес, але залежність від синтетичних наркотиків несе дуже страшні наслідки, про які потрібно розповісти наркозалежній людині.

Якісне лікування наркозалежності в Києві і повернення до “чистого” життя наркоманів відбувається в клініці Palmira. Штат із досвідчених лікарів-реабілітологів, психологів, використовуючи інноваційні методи лікування, допоможуть розв’язати проблему наркозалежності та позбавити рідну людину від тяги до наркотиків.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка