м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

Що таке снюс і чим він небезпечний?

Снюс - властивості, використання та потенційні ризики. Дізнайтеся чому цей продукт є предметом уваги та вживання може бути ризикованим для здоров'я
067 111 29 05
doctor

Регулярно, поряд із прогресивними методиками лікування та розробкою нових лікарських препаратів, які спрямовані на поліпшення здоров’я людини, створюються і дуже небезпечні для життя наркотичні засоби.

Одним із найнебезпечніших наркотиків вважається снюс. У цій статті розглянемо, що таке снюс і як він діє та які після нього наслідки можуть бути.

Що таке снюс і в чому його небезпека

Снюс - це наркотик, який виробляється у вигляді бездимного тютюнового продукту в різних формах і використовується в як жувальний тютюн. Витоки цього наркотику знаходяться у Швеції, але дуже швидко поширився по всьому світу.

До його складу входять такі інгредієнти, як тютюн, вода, сіль, цукор, сода. Деякі виробники для посилення смакових якостей і приємнішого аромату додають ефірні олії, різні рослини, сухі ягоди та фрукти.

Для того щоб зрозуміти, як діє снюс, потрібно зрозуміти принцип його дії. Щоб нікотин моментально потрапляв у кров, його поміщають на деякий час, який зазвичай становить 5-25 хвилин, між яснами і верхньою або нижньою губою. так наркотична речовина не потрапляючи в гортань і легені, всмоктується прямо в кров.

Існує два основних типи снюсу:

  • порційний;
  • розсипний.

Порційний снюс що це? Це упакована речовина в пакетики, масою 0,3-2 г, дуже схожі на звичайні чайні. пакетики мають різний розмір - міні, стандарт і максі.

Розсипний снюс упаковується в картонні коробки і закривається пластиковою кришкою. Його реалізація відбувається на вагу.

Найчастіше у наркодилерів можна знайти порційний снюс. Найпопулярнішими добавками для тютюну є лаванда, ваніль, кава, м’ята, малина, ментол, диня, бергамот, віскі. Закладається наркотик, попередньо скрутивши з нього грудку, під верхню або нижню губу. Одна доза зазвичай становить 1-2 г.

Дія снюсу на організм людини

Вивчаючи, як снюс діє на організм, можна спочатку зробити висновок, що він навіть не такий небезпечний, як звичайні сигарети. Виробники стверджують, що цей продукт не такий небезпечний, як сигарети або сигари, оскільки він не містить тютюнового диму і смолисті канцерогени, що містяться в них.

Однак жувальний тютюн залежність має ще сильнішу, ніж звичайні сигарети. Однак багато хто вірить у те, що снюс допоможе побороти тягу до звичайних сигарет. Це в більшості випадків і відбувається, але тут одна проблема замінює іншу проблему. Звикання до снюсу відбувається після першого ж вживання і потім з’являється питання, як кинути жувальний тютюн. Вміст нікотину в одній порції снюсу перевищує його вміст в 1 сигареті в 5 разів, тому і звикання відбувається набагато швидше.

Оскільки в складі снюсу містяться такі речовини, як тютюн, вода, сіль і цукор, його багато хто не зараховує до наркотиків. Однак, від снюсу наслідки вживання можуть виявитися надзвичайно серйозними. Залежність відбувається дуже швидко і дуже важко піддається терапії.

Наслідки вживання снюс

Регулярне вживання речовини призводить до небезпечних для здоров’я наслідків:

  • різні ураження слизової рота;
  • підвищує ризик розвитку раку щік, ясен і губ;
  • запалення та раку підшлункової залози;
  • виникнення звуження та спазмування судин;
  • розвитку онкології молочних залоз у жінок до 55 років;
  • особливо небезпечне його вживання під час вагітності, оскільки може спровокувати передчасні пологи і викликати відхилення розвитку плода;
  • ураження зубів і ясен;
  • ризик виникнення цукрового діабету, якщо його шанувальники віддають перевагу солодкому тютюну;
  • ризик для чоловіків стати імпотентом, оскільки під час його всмоктування кровоносні судини звужуються і статевий орган недостатньо наповнюється кров’ю.

Небезпека застосування снюсу підлітками

Снюс, на жаль, дуже популярний серед молоді. Після його вживання немає характерного запаху, як після викурювання сигарет, який можуть помітити батьки та дорослі. І багато хто також свято вірить, що це зовсім не наркотик і навіть не сигарети, і його вживання не завдасть абсолютно ніякої шкоди організму.

Однак це далеко зовсім не так. І для організму, що росте, - це найстрашніша отрута.

Внаслідок вживання снюсу виникають такі проблеми:

  • гальмування росту, аж до його зупинки;
  • порушення концентрації уваги та погіршення пам’яті;
  • ослаблення імунної системи, схильність до різних захворювань;
  • підліток стає більш дратівливим і агресивним;
  • поява високого ризику розвитку онкології рота, підшлункової залози, шлунка.

Позбутися цієї залежності нелегко, але можливо. Фахівці клініки Пальміра зроблять усе можливе, щоб ваша близька людина почала знову жити повноцінним життям і позбулася залежності.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка