м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

Як обрати реабілітаційний центр для лікування наркоманії

Як правильно вибрати реабілітаційний центр для лікування та реабілітації наркоманії? Наркологічна допомога цілодобово Київ і область
067 111 29 05
doctor

Наркоманія - це важке захворювання сучасності. Всупереч переконанням багатьох людей, що залежність приходить у життя слабких людей, не здатних проявити власну силу волі, наркомани - це хворі люди, яким потрібне комплексне лікування. І що раніше ви звернетеся по допомогу до спеціалізованого центру, то швидше й ефективніше пройде лікування наркозалежності.

Якщо ваш родич або гірше того, дитина, почала вживати наркотики, тривогу варто бити негайно. Тільки кваліфіковані та досвідчені фахівці в галузі наркології та психотерапії здатні знайти підхід і грамотно допомогти наркоману, склавши програму лікування, що підійде саме в його випадку. Самостійно впоратися з проблемою практично неможливо. І навіть при щирому бажанні хворого кинути вживання наркотиків при зіткненні з першим ж абстинентним синдромом великі шанси, що він зірветься.

Проте особливу увагу варто приділити і вибору центру. Незважаючи на багатообіцяючі реклами багатьох медустанов, далеко не всім вдається знайти підхід до наркозалежного, щоб вивести його із залежного стану. Реабілітаційний центр для наркозалежних повинен відповідати кільком критеріям, які дуже важливі для проходження успішного лікування.

Лікування наркотичної залежності

Лікування наркоманії - це досить тривалий і важкий процес, що складається з декількох етапів. Якщо фізичну залежність можна вилікувати всього за кілька днів за допомогою спеціально підібраних медикаментів і крапельниць для детоксикації організму, то з психологічною залежністю все набагато складніше. Тільки за допомогою повної перебудови особистості та ресоціалізації людини в суспільстві можливо позбутися наркотичної залежності та повернутися до повноцінного здорового життя.

Будь-який центр реабілітації наркоманів пропонує ретельно опрацьовану програму з певними методиками лікування, які застосовуються в процесі лікування. Всі методики підбираються виключно індивідуально, а застосовуються в комплексі. Тільки за одночасного лікування психологічної та фізичної залежності, ретельного і планомірного підходу до вирішення проблеми можна домогтися результатів.

Перший етап лікування неодмінно має проходити в стінах реабілітаційного центру, щоб у хворого не було спокус, і він не міг зірватися. Тільки якщо одночасно зачепити не тільки фізичний і психологічний аспекти, а й духовно-морального, можна домогтися високої ефективності в лікуванні. Говорячи про другий етап реабілітації хворих на наркоманією, то йдеться більше про їхнє працевлаштування та адаптацію до соціуму.

Центр реабілітації залежних: як вибрати?

Існує безліч факторів, які можуть вплинути на вибір реабілітаційного центру для наркозалежних. Якщо раніше їхній вибір був невеликий, то на сьогодні різноманітність ребцентрів, а також методик, що застосовуються в них, дійсно велике. Щоб не помилитися і прийняти правильне рішення, краще дотримуватися кількох критеріїв, які неодмінно допоможуть у вашому виборі:

  • Одним із найважливіших чинників на сьогоднішній день є ціна на лікування. Важливо розуміти, що повноцінне лікування займає щонайменше кілька місяців. Не варто економити на здоров’ї своєї близької людини, а краще допомогти їй повернутися до повноцінного життя в соціумі.
  • Незважаючи на те, що ціна - це важливий фактор під час вибору центру реабілітації, ще важливіше обрати заклад, здатний вилікувати і допомогти назавжди попрощатися з наркотиками. Залежно від методик, що застосовуються в центрах, варто розглянути ті, які дають найбільшу результативність і ефективність ремісії. Однією з таких методик вважається програма “12 кроків”.
  • Не менш важлива і кваліфікація лікарів, а також їхній досвід.
  • Зверніть увагу на приватні реабілітаційні центри, які пропонують анонімне лікування наркоманії. Проходження лікування в анонімному наркологічному центрі дає можливість приховати від друзів, колег і начальства свою хворобу, тим тим самим не втратити соціальні зв’язки. Особливо це актуально для людей, які обіймають високі посади, а також на початкових стадіях наркоманії.

Клініка лікування наркотичної залежності “Пальміра” - переваги вибору

Якщо вам необхідна реабілітація наркозалежних у Києві та Київській області, клініка “Пальміра” готова запропонувати комфортні умови проживання, цілодобову підтримку хворого та індивідуальний підбір програми лікування залежності анонімно. Проте в процесі лікування не варто покладатися лише на професійність лікарів. Ефективність реабілітації багато в чому залежить від мотивації самого хворого, а також поведінки близьких йому людей. Клініка лікування наркоманії (Київ) “Пальміра” разом із провідними психологами та психотерапевтами зможуть допомогти хворому відшукати сенс життя і вибудувати правильну мотивацію для вдалої реабілітації в центрі.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка