м. Голосіївська
пров. Задорожний 5, корп. 2
м. Голосіївська
067 111 29 05 цілодобова консультація

Наркотик крокодил - наслідки вживання та лікування залежності

Крокодил - наслідки вживання та методи лікування залежності. Ознайомтеся з ризиками та шляхами відновлення від цього небезпечного наркотику.
067 111 29 05
doctor

Наркотик Крокодил сьогодні вважається одним із найнебезпечніших і найруйнівніших для організму. Його називають наркотиком для бідних, адже виробляють препарат у кустарних умовах.

Наркотик крокодил - що варто знати

Наркотик Крокодил - що це? Далі ми поговоримо саме про це. Почнемо з назви: вона пов’язана з тим, що місце ін’єкції з часом починає запалюватися, буквально гнити. Також з’являється характерний зелений відтінок, а незабаром шкіра покривається дивними лусочками.

З огляду на те, наскільки популярним є наркотик Крокодил, лікування залежності є одним із важливих завдань. Найчастіше від залежності страждають підлітки, адже цей наркотик недорогий і доступний.

Наркотик характеризується дуже сильною дією, що схоже на героїн. Ось тільки вартість набагато нижча, та й дістати цей наркотичний засіб набагато простіше. Небезпека полягає ще й у тому, що стійка залежність розвивається вже через 2 ін’єкції. Саме тому широкого поширення набула ще одна назва - “наркотиком для самогубств”. Це пов’язано з тим, що летальний результат може настати вже через кілька місяців регулярного вживання наркотичної речовини.

Крокодил наркотик, наслідки вживання якого є вельми плачевними, виготовляють у кустарних умовах. Для цього необхідні нехитрі інгредієнти. З огляду на небезпечний склад наркотичного препарату, він призводить до повного руйнування організму в сім разів швидше, ніж героїн. Уже через досить короткий час вживання розвивається сильний некроз шкірного покриву, а також руйнуються сухожилля і кістки. Саме тому людям, які потрапили в залежність від цього наркотику, необхідна оперативна допомога досвідчених фахівців.

Наслідки вживання крокодила

Дезоморфін, лікування залежності від якого необхідно проводити в стаціонарі, призводить до розвитку класичних для наркоманів симптомів:

  • Порушення сну, так що хворий страждає від безсоння.
  • Ейфоричний настрій, який змінюється повною апатією.
  • Мимовільні напади агресії.

Якщо ж хворий продовжує вживати цей наркотик, розвиваються і вельми специфічні симптоми:

  • Дезоморфін призводить до того, що шкірний покрив поступово стає більш грубим. Згодом з’являється синій відтінок і утворюються гнійні рани, від яких виходить дуже неприємний запах.
  • Дезоморфін - це також причина того, що незабаром псуються зуби, але це не викликає больових відчуттів.
  • Гангрена, адже тіло буквально гниє. У результаті цього відшаровується шкіра, під якою видніються кістки.

У деяких випадках тривале вживання наркотику також призводить до того, що ноги хворого паралізує. В результаті весь комплекс симптомів призводить до того, що органи поступово відмовляють.

З огляду на те, наскільки серйозні наслідки залежності, лікування залежності від крокодила в Києві має проводитися професіоналами в умовах стаціонару. Самостійно впоратися із залежністю просто не вийде.

Лікування залежних від крокодила

Дуже важливо звернутися по професійну допомогу відразу ж після виявлення перших ознак вживання. Адже ефективне лікування можливе тільки на початкових етапах. Уже через чотири місяці вживання відбуваються незворотні наслідки в організмі, зупинити які неможливо.

До первинних ознак можна віднести почервоніння очей, а також звуження зіниць. Також з’являється досить сильний запах аптечних препаратів у кімнаті або від одягу хворого. Також варто уважно поставитися до обстеження рук хворого, при ін’єкційної залежності присутні характерні сліди від уколів, з часом вони трансформуються у виразки.

Порушення сну і безсоння також можуть бути ознаками залежності. Викликати підозру може і зміна харчових звичок, що призводить до втрати ваги та хворобливого зовнішнього вигляду. Крім того, зверніть увагу на те, як змінюється настрій хворого.

Уже цих симптомів буде достатньо, щоб звернутися по допомогу до спеціалізованої клініки, де хворому буде надано всю необхідну допомогу.

Як проходить лікування залежності

Провести лікування можливо тільки в умовах клініки. Адже хворий страждає від сильної ломки, яку вдається подолати тільки завдяки професійній детоксикації організму. За допомогою спеціалізованих препаратів з організму виводяться продукти розпаду наркотичних речовин виводяться продукти розпаду наркотичних речовин і токсини. Але остаточно вивести речовини з організму вдається лише через півроку.

Щоб домогтися помітних поліпшень, одночасно застосовується медикаментозна підтримка і психологічна реабілітація. Також необхідне професійне кодування.

Фахівці проводять ретельну діагностику, виходячи з отриманих даних складається індивідуальний план лікування.

Для одужання важлива і підтримка рідних, близьких, друзів. Адже хворого необхідно навчити жити заново без допінгу.

Афанасьєва Яна Петрівна
Автор: Афанасьєва Яна Петрівна Наркoлoг, психіатр, адиктолог Дата: 30-01-2015
Последние изменения: 18-12-2023

Часті питання:

Чи є у вас стаціонар?

Так у нас є власний стаціонар, палати трьохмісні, двомісні і VIP (одномісна). Вартість за добу: Алко/нарко 3-місна – 3700 грн, 2-місна – 4700 грн, і VIP – 7500 грн. Психіатрія 3-місна – 3900 грн, 2-місна – 4900 грн і VIP – 7700 грн

В цю вартість входить: лікування, 4 разове харчування, медикаменти та фіз.процедури. 

Як швидко лікар може мене прийняти?

Це питання безпосередньо уточнюється у лікаря, загружденість пацієнтами і тд, загалом можливий запис в той же день або протягом найближчих 2-3 днів.

Який термін(скільки по часу) лікування?

Все дуже індивідуальною. Мінімальний курс який проходять наші пацієнти в середньому 10 діб. Але детокс може бути 3 доби, а реабілітація 20 діб.

Чи працюєте ви на вихідних/святах?

Клініка працює цілодобово без вихідних і свят. Консультації лікарів проходять з понеділка по п'ятницю з 11.00 до 17.00 по запису.

Як можно орлатить послуги готівка/переказ та повністю/частинами&

Оплату можна здійснить як готівкою так і безготівково. Також оплату можна здійснювати частинами на період лікування.

Впевнений вплив та дбайлива підтримка в дорозі до одужання!
Не завжди пацієнт самостійно приймає рішення про початок лікування. Наші психологи та лікарі готові надати необхідну допомогу та підтримку.
Професійний та уважний колектив!
Наші експерти мають високу кваліфікацію в галузі медицини та психології, готові надати якісне обслуговування.
067 111 29 05
Консультація у клініці Пальміра

Умови проживання
Пальміра

Коридор
Палата VIP
Палата VIP 2
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт
Двомісна палата Стандарт 2
Ресепшин 1
Ресепшин 2
Ресепшин 3
Клініка